سه شنبه, 24 فروردين 1400
ad

طرز تهیه شیرینی نخودچی؛ نوستالژی خوشمزه نوروز

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

خاطرات نوروز و روز‌های بهار همواره با عطر شیرینی‌های رنگارنگ و دلچسب خانگی همراه است. یکی از این شیرینی‌ها شیرینی نخودچی است که به خاطر طعم خاص آن و لطافتی که دارد، اولین انتخاب همه کسانی است که یک دیس پر از شیرینی‌های رنگارنگ را در مقابل‌شان قرار می‌دهند.

اگر می‌خواهید یک ظرف نخودچی خوشمزه، خوش عطر و لطیف برای روز‌های عید نوروز در خانه تهیه کنید، با فرارو همراه باشید تا شما را با فوت و فن‌های پخت یک نخودچی بی‌نظیر آشنا کنیم.

مواد لازم برای پخت یک کیلو نخودچی

آرد نخود گل: 500 گرم
پودر قند: 200 گرم
روغن جامد با چربی کم: 250 گرم
هل: یک قاشق مرباخوری
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
خلال پسته برای تزیین: به مقدار لازم
 
 
 
آرد نخود

نکات مربوط به آرد نخودچی

به گزارش فرارو، هنگام خرید آرد نخود دقت داشته باشید که آن را از فروشگاه‌های معتبر لوازم قنادی تهیه کنید. آرد نخود درجه یک باید رنگ روشنی داشته باشد و در فرایند آسیاب به قدر کافی نرم شده باشد. اگر آرد نخود تیره‌رنگ بود یا هنگامی که مقداری از آن را در دست گرفتید، تکه‌های ریز نخود را دیدید، باید قید خرید آن را بزنید.

نکات مربوط به روغن

روغن
 
برای پخت هر نوع شیرینی به روغن جامد یا نباتی نیاز دارید. اما توجه داشته باشید که هر روغن جامدی برای پخت شیرینی مناسب نیست. روغن‌های نباتی موجود در بازار معمولاً برای پخت و پز تهیه می‌شوند و به دلیل چربی بالایی که دارند، برای پخت شیرینی مناسب نیستند. می‌توانید اندازه روغنی را که می‌خواهید برای شیرینی استفاده کنید با مقداری از روغن صاف قنادی مخلوط کنید. بهترین روغن برای پخت شیرینی روغن‌های نباتی‌ای هستند که روی آن‌ها عبارت (چربی مخصوص شیرینی آردی) درج شده باشد. اگر به این نوع خاص روغن دسترسی نداشتید، می‌توانید از روغن‌های نباتی‌ای استفاده کنید که چربی کمتری نسبت به روغن‌های مشابه دارند.
 

نکات مربوط به پودر قند

پودر قند
 
یک پودر قند باکیفیت باید به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند معمولاً بعد از مدتی که توی کیسه یا ظرف باقی بماند، ممکن است سفت و گلوله گلوله شود. قبل از اینکه آن را داخل شیرینی بریزید، اول با دست یا ته قاشق گلوله‌ها را خرد کنید و سپس از صافی رد کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی

ابتدا روغن را روی اجاق گاز بگذارید تا با شعله خیلی کم آب شود. توجه داشته باشید که نیازی به داغ شدن روغن نیست و همینکه به حالت مایع درآمد، باید شعله را خاموش کنید. روغن را در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس هل و وانیل را به آن اضافه کنید و با دست هم بزنید. در این مرحله پودر قند را آرام به روغن اضافه کنید و با دست خوب هم بزنید تا یک دست و صاف شود. سپس آرد نخود را آرام آرام به آن اضافه کنید و همچنان با دست خوب هم بزنید. وقتی أرد نخود کم‌کم به انتها می‌رسد، خمیر شما هم سفت‌تر می‌شود. در این مرحله باید عمل ورز دادن را با هر دو دست انجام بدهید.
 
به گزارش فرارو، آنقدر ورز بدهید تا همه آرد به خورد هم برود و خمیری شکل بگیرد که به دست شما نچسبد. خمیر را داخل کیسه پلاستیکی بریزید و بگذارید چند ساعتی در دمای محیط استراحت کنید. سپس گلوله‌های بزرگ از خمیر بردارید، روی صفحه کار پهن کنید و با شانه دست چند بار روی آن بکوبید؛ سپس با کف دست روی خمیر را صاف کنید و قالب بزنید. روی هر شیرینی یک خلال پسته فرو کنید و سپس سینی شیرینی را به مدت پانزده دقیقه در طبقه وسط فر با دمای متوسط رو به کم قرار بدهید. شیرینی نخودچی بعد از پخت پف می‌کنید و از کنار طلایی پیدا می‌شود. سینی شیرینی را در جای خنکی بگذارید و تا حدود ۴۵ دقیقه بماند و بعد آن را در ظرف مورد نظر بچینید.

فوت و فن‌های پخت نخودچی

قالب زدن
 
1_ شیرینی نخودچی برای پخت به درجه حرارت بالا نیاز ندارد. فر باید از قبل داغ باشد و در حین پخت روی کم‌ترین درجه تنظیم شود.
 
2_ شیرینی نخودچی بعد از پخت حالت شل و خمیری دارد. اگر وقتی که داغ است به آن دست بزنید، می‌بینید که پودر می‌شود؛ بنابراین بعد از اینکه آن را از فر بیرون آوردید، بگذارید حدود ۴۵ دقیقه در فضای آزاد بماند تا کم‌کم خشک شد.
 
3_ بعد از اینکه خمیر نخودچی آماده شد، اگر احساس کردید که خمیر شما برق می‌زند یا به سختی از قالب بیرون می‌آید، به این معناست که روغن شما زیاد یا خیلی چرب بوده است. در این حالت باز هم به خمیر آرد نخود اضافه کنید تا جایی که خمیر دیگر برق نزند و به‌راحتی از قالب بیرون بیاید. اگر شیرینی چرب را داخل فر بگذارید، تغییر شکل می‌دهد؛ پس به این نکته توجه داشته باشید.
 
4_ خمیر نخودچی را هرگز از چرخ گوشت رد نکنید. یک نخودچی خوشمزه فقط و فقط حاصل یک ورز دادن مداوم با دست است.
 
5 ـ بسیاری از افراد مقدار کمی آرد گندم به مواد نخودچی اضافه می‌کنند تا شیرینی استحکام بیشتری داشته باشد. ما این کار را به شما توصیه نمی‌کنیم؛ زیرا آرد گندم علاوه‌بر اینکه طعم خوب و اصیل نخودچی را از بین می‌برد، رنگ نخودچی‌ها را هم تیره می‌کند.